m83 fejl

Her kan du stille alle de spørgsmål om modeljernbaner du måtte brænde inde med. Der er ingen dumme spørgsmål. Vi skal gøre vores bedste for at hjælpe dig med dit modeljernbaneproblem.
Thomas W
Stationsbetjent
Indlæg: 31
Tilmeldt: 23 aug 2016, 21:44
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C og M med luftledninger
Geografisk sted: København

m83 fejl

Indlæg af Thomas W » 02 okt 2018, 11:25

Jeg oplever at der er 2 udgange . 1 og 2 , der ikke virker. er det muligt at lave en reset på m83
jeg har læst noget med cv 8 skulle gøre jobbet, men hvordan gøres det med Rocrail, eller Ipad. hele anlægget
styres af z21 hvid, og alt virker. bare ikke den ene dekoder ( m83 )

mvh Thomas

Søren
Lokomotivfører
Indlæg: 3910
Tilmeldt: 30 jul 2011, 08:36
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Trix C
Geografisk sted: Malling
Kontakt:

Re: m83 fejl

Indlæg af Søren » 02 okt 2018, 11:31

Hvordan virker de ikke? Er det til styring af sporskifte eller LED belysning? Kan du se dioderne på selve m83'eren lyse når du forsøger at aktivere udgangen?
Med venlig hilsen
Søren

2-skinne med CS3 Plus, tysk forbillede IV, V og VI

Thomas W
Stationsbetjent
Indlæg: 31
Tilmeldt: 23 aug 2016, 21:44
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C og M med luftledninger
Geografisk sted: København

Re: m83 fejl

Indlæg af Thomas W » 02 okt 2018, 12:38

Nå ja, til sporskifter, og nej ingen lys på 1
Og 2, jeg køre 3 skinne MM
Thomas

Søren
Lokomotivfører
Indlæg: 3910
Tilmeldt: 30 jul 2011, 08:36
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Trix C
Geografisk sted: Malling
Kontakt:

Re: m83 fejl

Indlæg af Søren » 02 okt 2018, 12:52

Blinker lysene heller ikke når du stiller sporskiftet? Bare et lille kort blink?

Der er i øvrigt ingen grund til at køre MM med en m83 når du har mulighed for DCC. Du har flere indstillingsmuligheder med DCC.
Med venlig hilsen
Søren

2-skinne med CS3 Plus, tysk forbillede IV, V og VI

Thomas W
Stationsbetjent
Indlæg: 31
Tilmeldt: 23 aug 2016, 21:44
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C og M med luftledninger
Geografisk sted: København

Re: m83 fejl

Indlæg af Thomas W » 02 okt 2018, 13:43

Hej Søren
Så det altså intet om jeg køre dcc eller mm når jeg bare husker at stille loks til mm når der er mfx dekoder I, eller er det også ligemeget?

Mvh Thomas

Søren
Lokomotivfører
Indlæg: 3910
Tilmeldt: 30 jul 2011, 08:36
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Trix C
Geografisk sted: Malling
Kontakt:

Re: m83 fejl

Indlæg af Søren » 02 okt 2018, 17:14

Når dit lok forstår DCC, og du ikke har en mfx kompatibel central, så bør du foretrække DCC. Du får mest ud af det med hensyn til funktioner osv. Alle nyere Märklin loks forstår DCC og mfx. MM er en gammel protokol, og det er synd hvis du tager et nyt Märklin lok, kun for at bruge det med MM.

Hvis du har LokSound/Pilot dekodere i nogle lokomotiver (hvis du f.eks. kører meget dansk) så er DCC også at foreteække.

Mfx og MM hænger ikke sammen, en dekoder med mfx kan sagtens tale DCC.
Med venlig hilsen
Søren

2-skinne med CS3 Plus, tysk forbillede IV, V og VI

Thomas W
Stationsbetjent
Indlæg: 31
Tilmeldt: 23 aug 2016, 21:44
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C og M med luftledninger
Geografisk sted: København

Re: m83 fejl

Indlæg af Thomas W » 02 okt 2018, 17:20

Det er da til at forstå, hvad med hensyn til 60832'erne, kan den nulstilles eller kan der være
opstået en fejl i dekoderen ?

Thomas

Søren
Lokomotivfører
Indlæg: 3910
Tilmeldt: 30 jul 2011, 08:36
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Trix C
Geografisk sted: Malling
Kontakt:

Re: m83 fejl

Indlæg af Søren » 02 okt 2018, 17:29

Jeg tror ikke der er opstået en fejl på dekoderen. Det er svært at konstatere uden et syn.

Hvis du skriver 8 ind i CV 8, så resetter du den til fabriksindstillingerne.

Har du sikret dig, at det ikke er sporskiftet der er defekt? Blot at du har prøvet at stille andre sporskifter med den samme port.
Med venlig hilsen
Søren

2-skinne med CS3 Plus, tysk forbillede IV, V og VI

Thomas W
Stationsbetjent
Indlæg: 31
Tilmeldt: 23 aug 2016, 21:44
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C og M med luftledninger
Geografisk sted: København

Re: m83 fejl

Indlæg af Thomas W » 02 okt 2018, 17:53

Jeg har prøvet skifterne på andre porte og der virker de fint, det skal dog siges at jeg skiftede
dekoderen ud med en ny da jeg først oplevede at port 1 ikke gav signal til mit skifte 1, og nu da jeg har
monteret flere skiftere , 3 mere, ville jeg da bruge der 3 porte til dem, som nu kun er 2, køre med ialt 4 60832'er, men vil da lige prøve at stille ind på DCC og se om det skulle ændre noget

Mvh Thomas

Thomas W
Stationsbetjent
Indlæg: 31
Tilmeldt: 23 aug 2016, 21:44
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C og M med luftledninger
Geografisk sted: København

Re: m83 fejl

Indlæg af Thomas W » 02 okt 2018, 21:19

Hej Søren
Det ser ud til at du har ret, ingen fejl, da dekoderen virker fint under DCC ,
Jeg takker for hjælpen 👍

Besvar