Side 1 af 1

Scarm

: 13 aug 2019, 21:30
af Banemand
Jeg købte en licens til Scarm tidligere på året. Nu har jeg så fået en ny pc, og finder ud af, at licensen er låst til den fysiske maskine som licensen er aktiveret på. Med andre ord skal jeg købe en ny licens, hvis jeg vil fortsætte med at anvende Scarm på den nye pc.

Nu koster en licens jo så ikke mere end 200-300 kr., men jeg har det alligevel lidt skidt med, at skulle købe programmet en gang til. Og min plan var faktisk, at tegne sporplanen på den store skærm på den stationære pc, og så flytte den til den bærbare pc i "togrummet" når sporplanen var færdig. Men så skal jeg købe programmet for tredie gang.

Så kunne jeg overveje Wintrack i stedet. Men som jeg forstår det, skal den installeres fra en cd-rom, og der er ingen drev i min nye pc.

Er der mon andre gode løsninger jeg bare ikke har fået øje på?

Re: Scarm

: 13 aug 2019, 22:52
af Godsbanen
Se svar 10
http://www.scarm.info/index.php?page=help&faq=cep#q10

10. Can I transfer the already activated license or extension to another PC?
Yes. Start SCARM on the old PC and use "Help" > "Uninstall license(s)" menu command in order to uninstall and unlock your license on the server. Then start SCARM on the new PC and use "Help" > "License Activation and Installation" menu command in order to re-activate, download and install the license on the new PC. In case of problems (e.g. inability of uninstalling because of a broken PC), contact us by e-mail to and we will help you.
Note This feature is available in version 1.3.0 and higher.

Re: Scarm

: 14 aug 2019, 17:08
af Banemand
Mange tak for hjælpen!

Var ellers netop inde på Scarm Blog, hvor jeg fandt en tråd med denne besked:
Peev.png
Men kan godt se den er er par år gammel, så det var måske før version 1.3.0.

Jeg har nu gjort som der står i svar 10, og det virker :)

Re: Scarm

: 15 aug 2019, 05:58
af Søren
Godt at du fik Scarm til at virke igen.

I forhold til Wintrack er det muligt at downloade testversionen. Herefter kan du via deres hjemmeside købe en kode, som du taster ind i testversionen for at låse den fulde version op. Du kan betale online via PayPal.

Du behøver ikke CD versionen mere (langt om længe...).

Træerne vokser så ikke ind i himlen, for det kunne se ud til at det koster det samme for koden, som for hele Wintrack inkl. alle udvidelsespakker på CD (100 EUR). Ikke nødvendigvis den fedeste forretning for dig. Det ligner ikke at du får CD versionen, hvis du køber koden. Det virker lidt mystisk, men det kan man jo skrive og spørge dem om.

Alternativt køber du et USB CD-ROM drev og installerer den vej. Det koster 399 kr. i Elgiganten (kan sikkert fås billigere, men husk pris og kvalitet...). Jeg har et og bruger det af og til i forskellige sammenhænge.

Re: Scarm

: 15 aug 2019, 06:07
af Søren
Jeg kan se at Proshop har et drev til 208 kr. Så det er også en mulighed.

https://www.proshop.dk/Optiske-Drev-DVD ... rt/2623742

Re: Scarm

: 15 aug 2019, 20:38
af bygger01
Fordelen med Wintrack er i mine øjne, at den udgave, som jeg har købt, kan bruges på flere "togtossers" PC'er, kan bruges uden at skiven er er i maskinen .....

Re: Scarm

: 15 aug 2019, 20:41
af Søren
...det er et brud på licensen at "dele" med andre. Så det bør ikke være en anbefaling.