2 eller 3 skinnedrift

Her kan du stille alle de spørgsmål om modeljernbaner du måtte brænde inde med. Der er ingen dumme spørgsmål. Vi skal gøre vores bedste for at hjælpe dig med dit modeljernbaneproblem.
Besvar
moff
Stationsbetjent
Indlæg: 27
Tilmeldt: 04 feb 2017, 10:19
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Trix C

2 eller 3 skinnedrift

Indlæg af moff »

Hej Igen :)
Skal i gang med min egen bane her hjemme,men er lidt usikker på hvad der giver den mest stabile tog drift ;) skal lige sige jeg lavede en julebane til mit arbejde med 2 skinne drift med rocos Z21 og har desværre bare oplevet en del ustabilitet med den bane :shock:
Problemet var/er at det stopper meget tit og jeg så bliver nød til at rense hjul og skinner :? syntes ikke der er meget skidt på hjul eller skinne ??

Så er jeg har tænkt på om 3 skinne driften ( Märklin ) er mere stabil og ikke så følsomt :?: :?:

Morten


Søren
Lokomotivfører
Indlæg: 4673
Tilmeldt: 30 jul 2011, 08:36
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Flex
Geografisk sted: Malling
Kontakt:

Re: 2 eller 3 skinnedrift

Indlæg af Søren »

Så er jeg har tænkt på om 3 skinne driften ( Märklin ) er mere stabil og ikke så følsomt

Det er det samme, hvis du spørger mig. Jeg har kørt med begge dele og hjulene bliver også beskidte på 3-skinne. Her har du også slæbeskoen, som af og til også skal renses (eller skiftes, afhængig af slid).

I dag er systemerne næsten så ens, at du skal vælge ud fra, hvad du bedst kan se dig selv køre med.

Du slipper ikke for at rense skinner, uanset hvilket system du vælger. Det er en skrøne med rod i historiske ringe produkter, at 2-skinne skulle være mere ustabilt end 3-skinne.

Folk vil hævde, at fordi du har 2 skinner til stel, så er forbindelsen mere stabil ved 3-skinne, jeg har ikke oplevet at det gør alverden til forskel. Ikke nok til at forsvare valget af et helt system, uden andre argumenter end det.

Med venlig hilsen
Søren

2-skinne med CS3 Plus, tysk forbillede IV, V og VI | https://railway.zone/


Cooldad
Stationsforstander
Indlæg: 70
Tilmeldt: 07 nov 2019, 15:31
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C

Re: 2 eller 3 skinnedrift

Indlæg af Cooldad »

Hejsa
Jeg kører treskinne, og helt enig med Søren, at til trods for den tredie skinne, så er udfald helt normalt når man kører digitalt. Jævnlig rengøring af skinner, hjul og slæbesko er tvingende nødvendigt, dog får man noget større stabilitet med powerpacks på decoderne, som f.eks. i MCK’s loks eller retrofittet på øvrige. Det er min erfaring at diskutioner om toskinne versus treskinne, er det rene religion og kan trække ud i månedsvis, så jeg vil ikke bringe andre fordele/ulemper ind tråden :) ... det skulle da lige være at der som regel er en del mere brugt treskinne-loks til salg (f.eks. lækre danske loks), men omvendt er brugt to-skinne loks som regel billigere.

MVH
Klaus L


moff
Stationsbetjent
Indlæg: 27
Tilmeldt: 04 feb 2017, 10:19
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Trix C

Re: 2 eller 3 skinnedrift

Indlæg af moff »

1000 tak for svarene :) nok bare mig der havde en ide om at det var mindre følsomt :!:


Besvar