Side 1 af 1

Digitalt vingesignal

: 31 mar 2021, 17:54
af Mic

Hej Igen

Jeg er nu nået så langt med min første modelbane at jeg skal til at tænke på signaler og har brug for et par gode råd.

Jeg har et afsnit af banen hvor jeg skal bruge et enkelt vinge signal f. eks. Mârklin 70392 Digitalt MFX DCC vinge hovedsignal og vil bare for en sikkerheds skyld spørge om jeg kan styre det via en m83 dekoder.

Signaler ser ikke ligefrem billige ud, så hvad tænker i kunne være en god løsning som opstart. Jeg havde egentlig købt lysdioder og modstande og havde tænkt på at fremstille dem selv og styre dem manuelt via en analog kontrolpult (nævn gerne et artikel nr.), banen er jo ikke så stor så, antallet af signaler er begrænset.

Mvh Michael


Re: Digitalt vingesignal

: 01 apr 2021, 09:57
af Søren

Märklins signaler er "alt i en kasse", så du skal ikke bruge en m83 for styre det. Det er allerede digitalt fra starten, som det også er indikeret på kassen (mfx, DCC).

Det eneste du skal gøre er, at sætte tilslutte dit signal efter vejledningen, og under Rediger-menuen i CS3 vælge "Søg efter mfx-artikel" herefter finder CS3'eren selv signalet, hvorefter det klar til brug. Nemt og enkelt.

Prisen for signalet er højere end andre, da dekoderen medfølger. Ved andre signaler, skal du tilkøbe dekoderen, og så ender prisen ofte på det samme - eller mere.

Screenshot 2021-04-01 at 09.55.34.png

Re: Digitalt vingesignal

: 01 apr 2021, 12:52
af Mic

Hej Søren
Tak for svar, det lyder godt, men jeg har desværre ikke en CS3, men en MS2, men mon ikke også den finder signalet automatisk :-)
mvh Michael


Re: Digitalt vingesignal

: 01 apr 2021, 14:14
af Søren

Hejsa

Sorry, det glemte jeg lige.

Din MS2 finder ikke selv signalet, men det er stadig nemt. På signalet har du et DIP switch panel "museklaver" som du bruger til at indstille signalets adresse med. Din MS2 kan betjene op til 320 artikler, og du sætter bare signalets adresse til en af de 320.

I manualen til signalet finder du en oversigt over hvilke kombinationer der giver hvilke adresser.

Du skal dog huske at sætte DIP 10 til ON, så du kører med DCC. Det giver de fleste muligheder for konfiguration af signalet.


Re: Digitalt vingesignal

: 05 apr 2021, 19:50
af Mic

Hej Søren

Først undskyld det sene svar.

Mange tak for vejledning, jeg får mit digitale signal Märklin 70391 i morgen og det er med mfx :)

mvh Michael