Side 1 af 1

Bemærkning til Märklin/Trix drejeskive til C-spor

: 10 jul 2021, 21:18
af Søren

Hejsa

Jeg har bemærket at der er en række YouTube videoer, hvor folk viser at broen til drejeskiven sætter sig fast under initialisering. Dette skyldes formentlig at de ikke har monteret drejeskiven korrekt. Så for at undgå, at du kommer i samme problem, så er her et lille tip.

Når du sætter randstykker på, så skal randstykket have monteret en lille indikator, der fortæller drejeskiven om du har sat en betonrand eller et spor på positionen. På den måde er det muligt for drejeskiven, at opfatte blindspor som steder, hvor toget ikke kan køre ind.

Indikatoren er en lille plade med et par huller i. Der er forskel på pladerne til blindspor og almindelige spor. Drejeskiven kan med en sensor vurdere hvilken indikator der er tale om. Det sker når broen passerer indikatoren.

Her har jeg monteret en indikator for et betonelement på et blindspor. Drejeskiven vil derfor ikke tilbyde at standse ved blindsporet.

IMG_20210710_205803.jpg

Når du monterer indikatoren, så skal du sikre dig at den vender korrekt. Hvis du vender den forkert, så kan broen ikke komme forbi, og du vil opleve at motoren står og snurrer, og broen ingen steder kommer. Broen når ca. halvvejs ind til sporet. Du kan også kigge ned i sprækken mellem rand og bro, og se at sensoren sidder op ad indikatoren.

Billederne herunder viser, at indikatoren har en vinklet side, og en flad side. Du skal montere indikatoren med den flade side opad.

IMG_20210710_205851.jpg