CS3 Feature - Videoovervågning af anlægget

Her kan du debattere og stille spørgsmål til alt om elektronik og digitaldrift på modeljernbanen. Skal du have hjælp til en dekoder eller driller signalet? Stil dit spørsmål her.
Besvar
Søren
Lokomotivfører
Indlæg: 4336
Tilmeldt: 30 jul 2011, 08:36
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Flex
Geografisk sted: Malling
Kontakt:

CS3 Feature - Videoovervågning af anlægget

Indlæg af Søren »

Hejsa

En ny feature i CS3, som kom med opdatering 1.4.0 i starten af året, er muligheden for at videoovervåge dele af dit anlæg.

Forudsætning: Din CS3 skal være tilsluttet dit hjemmenetværk.
IMG_20190516_212852.jpg
Du har nu mulighed for at tilslutte webcams til din CS3. Det gør du ved at benytte en af de ledige USB-porte bag på CS3'eren. Du må dog ikke benytte "ladeporten" (den til opladning af enheder).
IMG_20190516_212907.jpg
Når dit webcam er sat til vil det blive genkendt af din CS3. Du går herefter ind på CS3'erens web interface via en browser. Du finder ip-adresse under System -> IP på din CS3.

I web interfacet vælger du menuen System -> Webcam
Annotation 2019-05-16 214559.jpg
Her kan du nu se billedet på det webcam du har sat til din CS3. Du kan omdøbe webcam'et til noget andet end standardnavnet. Jeg har f.eks. kaldt mit "Skyggebanegård 1". Du omdøber webcam'et under "Einstellungen".
Annotation 2019-05-16 213421.jpg
Begrænsninger:
- Funktionen er pt. ikke oversat til dansk.
- For at spare på processorkraften i din CS3 er der kun ét feed live ad gangen. Dvs. hvis du har flere webcams, skal du vælge det kamera du ønsker at se feedet fra.

Du kan også tilføje IP-webcams. Hvis du vælger denne løsning kan du have et stort set ubegrænset antal kameraer sat til. Dette skyldes at kameraerne selv står for deres feed til din computer. CS3'erens regnekraft benyttes ikke ved brug af IP-kameraer.

Understøttelse af webcams:
- Det er et krav at dit webcam understøtter UVC (USB Video Device Class). Det gør de fleste webcams der er nyere end 10 år. Hvis du ikke kan få det til at virke, er det sandsynligt at dit kamera ikke understøtter UVC. Uanset alder.

Browserunderstøttelse:
- Du kan ikke forvente at funktionen fungerer i Internet Explorer, Edge eller Safari.
- Det fungerer i Chrome eller Firefox.

God fornøjelse med at overvåge skyggebanegården med webcams. :-)
Med venlig hilsen
Søren

2-skinne med CS3 Plus, tysk forbillede IV, V og VI

bygger01
Lokomotivfører
Indlæg: 1038
Tilmeldt: 10 aug 2011, 07:57
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin K
Geografisk sted: Herning

Re: CS3 Feature - Videoovervågning af anlægget

Indlæg af bygger01 »

I dag fungerer det fint med hver sit kamera og jeg har 2 fine billede på laptoppen af de to skyggebanegårde. Det foregår med USB kabler, men det ene en dog et afde dyre, da der er næsten 10 mtr.

Men med 3 billeder bliver det lidt for lille at se på laptoppen, så enten en større skærm, så det kan ses på afstand ( 5 mtr. ), eller med et program, der viser skiftende billeder.

Så er der forslag om en x-stra skærm, men så skal der trækkes endnu et kabel fra laptoppen til skærmen og det er vel 7 mtr. !

Det er ikke sådan, når alle 3 kameraer er kabelbaseret .....

Jørgen Steff fra Herning
H0 / AC / Digital med CS3+ / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen ).


Besvar