Tips til CS3 fartindikation

Her kan du debattere og stille spørgsmål til alt om elektronik og digitaldrift på modeljernbanen. Skal du have hjælp til en dekoder eller driller signalet? Stil dit spørsmål her.
Besvar
Søren
Lokomotivfører
Indlæg: 5242
Tilmeldt: 30 jul 2011, 08:36
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Flex
Geografisk sted: Malling
Kontakt:

Tips til CS3 fartindikation

Indlæg af Søren »

Hejsa

Her er et fantastisk tip angående fartindikatoren på CS3.

Ved at indtaste bestemte værdier for speedometeret, kan du påvirke om der vises km/t, antal køretrin eller antal %.

Køretrin
Hvis du indtaster værdien for dekoderens maksimale køretrin (14/28/126) vil fartindikatoren vise antal aktive køretrin i stedet for km/t.

koeretrin_cs3.png

Bemærk! CS3 benytter 126 køretrin til at indikere maksimale køretrin. DCC dekodermanualer angiver ofte dette som 128. Termen 128 er i princippet forkert, da den inkluderer de to første køretrin 0 og 1. Disse to repræsenterer stop og nødstop og er ikke en del af skalaen for køretrin. Trækker du de to første fra, får du 126.
I sidste ende: Det er det samme! 126 er blot mere korrekt end 128. I CS3 angiver du derfor 126 i stedet for 128. Angiver du 128 får du 128 km/t og ikke køretrin.

Procenter
Indtaster du i stedet værdien 10. Vises antal procenter fra 0 - 100%.

cs3_procenter.png

km/t
Alle andre værdier viser km/t.

Bemærk! Ændringen slår først igennem når du har gemt lokomotivet. Du kan ikke se den i fartindikatoren med det samme.

Disse ændringer kan være særdeles værdifulde når du inkluderer lokomotiver i hændelser. Hvis du f.eks. fartjusterer alle dine lokomotiver efter procenter, så er det nemmere at angive en ønsket hastighed for et givent lokomotiv. Især i hændelser der deles mellem flere lokomotiver, som f.eks. bremsehændelser, hvor lokomotivet sætter farten ned inden det standser.

cs3_bremsmakro.png

Bemærk! For nuværende vises antal procenter ikke i hændelser. I stedet vises stadig "km/t", dog med indelingen 1 - 10. Så 1 er 10%, 2 er 20% osv. Det er ikke hensigtsmæssigt, men det fungerer når du ved hvordan tallene skal tolkes.

Med venlig hilsen
Søren

2-skinne med CS3 Plus, tysk forbillede IV, V og VI | https://railway.zone/

Besvar