LokSound 4 brændt af?

Her kan du debattere og stille spørgsmål til alt om elektronik og digitaldrift på modeljernbanen. Skal du have hjælp til en dekoder eller driller signalet? Stil dit spørsmål her.
Besvar
nipe
Trafikelev
Indlæg: 4
Tilmeldt: 02 feb 2020, 21:08
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C
Geografisk sted: Vanløse

LokSound 4 brændt af?

Indlæg af nipe »

Goddag forum

Jeg vil gerne høre jeres mening om en oplevelse med en dekoder:

Jeg satte en Hobbytrade MT med fabriksmonteret LokSound 4 på sporet - som eneste komponent (ingen andre lok eller vogne)
Efter nogle sekunder brummede den lavt et par gange (ikke fra højtaleren) og er siden ikke til at få forbindelse med - hverken fra CS2 på banen eller programmeringsspor eller via SPROG II og DekoderPro.

Min forventning er, at dekoderen er brændt af.

Jeg har (desværre) ikke kørt med dette lok i et års tid, men tog det direkte ud af æsken for at opdatere adresse.
Tidligere har loket kørt upåklagelig - både via ESU Ecos, mine CS2, MS2 og SPROG
Dekoderen er ikke FW opdateret siden jeg købte lok'et

Mit setup er en CS2 60215 med SW version 4.2.9, forsynet fra trafo 60061 og normalt forbundet til skinnerne via radiostøjdæmpning 191724
Jeg er usikker på, om jeg anvendte radiostøjdæmpning 191724 da dekoderen brændte af, men mener det.

Er dette en situation I kender? ( at man ikke kan læse/skrive til en dekoder )
Hvad kan jeg have gjort galt? ( bortset fra den lange liggetid for loket :-) )

Inden jeg skiller loket ad og prøver decoderen alene, vil jeg gerne høre om der er andet bør checke (end forsøg på læsning af dekoderen med CS2 og SPROG)?

mvh Niels Peter


PS - dette er første indlæg, men jeg er gammel læser.
Jeg er medlem af 3modul og har sikkert mødt nogle af jer på messer osv.

moppe
Lokomotivfører
Indlæg: 3531
Tilmeldt: 30 jul 2011, 12:22
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Geografisk sted: Hammel
Kontakt:

Re: LokSound 4 brændt af?

Indlæg af moppe »

Hej Niels Peter.

MT kom så vidt jeg husker med Loksound V3.5 og ikke V4 fra Hobbytrade.

Stod jeg min din problematik, ville jeg tage dekoderen ud og sætte den i min ESU dekodertester og prøve den af der. Det kan være motoren i lokomotivet der er defekt.


Klaus

nipe
Trafikelev
Indlæg: 4
Tilmeldt: 02 feb 2020, 21:08
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C
Geografisk sted: Vanløse

Re: LokSound 4 brændt af?

Indlæg af nipe »

Tak for et godt råd. Jeg vil prøve at tage dekoderen ud i morgen.
I mangel af en ESU dekodertester må jeg vel kunne sætte en anden jævnstrømsmoter på som belastning?

Jeg har ikke set dekoderen endnu, så mit V4 er alene ud fra den ESU manual, der var vedlagt MT'eren.

moppe
Lokomotivfører
Indlæg: 3531
Tilmeldt: 30 jul 2011, 12:22
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Geografisk sted: Hammel
Kontakt:

Re: LokSound 4 brændt af?

Indlæg af moppe »

Hov, når vi snakker MT, er det så MT(I) - den i træ bygget af Scandia, eller MT(II), hvor forbilledet er bygget i metal af Frichs?

Jeg antog at det er MT(II). De kom alle med LokSound V3.5, ud over dem Danske Loksound har købt og selv satte dekodere i.

Sæt dekoderen i et andet lokomotiv og se om den virker der.


Klaus

nipe
Trafikelev
Indlæg: 4
Tilmeldt: 02 feb 2020, 21:08
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C
Geografisk sted: Vanløse

Re: LokSound 4 brændt af?

Indlæg af nipe »

Lok er DSB MT(ii) 157

Vejledningen (billede 1) siger LokSound V4, men jeg har en erindring om at SPROG engang har meldt V3.5, så du har nok ret.

Jeg har fulgt vejledningen for at tage overdelen af - fjern 4 håndbøjler i hjørnerne og pres på tappe i bunden (billede 2 og 3), men uden held.
Jeg tager en pause inden jeg bliver for hårdhændet !!

Er der et trick til at tage overdelen af?

mvh Niels Peter
Vedhæftede filer
1 Originale vejlednnger.PNG
2 Aftag overdel.PNG
3 Igang.PNG

nipe
Trafikelev
Indlæg: 4
Tilmeldt: 02 feb 2020, 21:08
Digital: Ja
Scale: H0 - 3-rail
Skinnesystem: Märklin C
Geografisk sted: Vanløse

Re: LokSound 4 brændt af?

Indlæg af nipe »

OK, efter fruens gode mad og i lup-lampens skærm har jeg nu fået skilt lok'et ad. I de små hulle skal man skubbe den grønne del væk fra midteraksen, dvs ud mod den lange side af overdelen

Jeg kan ikke fra billederne afgøre hvilken version LokSound det er - men det gør ikke noget lige nu.
Næste trin bliver i løbet af næste uge :-)
Vedhæftede filer
1 One down - decoder overside.PNG
2 Decoder underside.PNG
2 Decoder underside.PNG (170.03 KiB) Vist 785 gange

moppe
Lokomotivfører
Indlæg: 3531
Tilmeldt: 30 jul 2011, 12:22
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Geografisk sted: Hammel
Kontakt:

Re: LokSound 4 brændt af?

Indlæg af moppe »

Det ligner umiskendeligt en Loksound V4, første generation.
https://www.moppe.dk/esulsv4v.html

Klaus

Besvar