PIKO stopper produktionen af SmartControl

Mangler du noget til din modeljernbane? Ønsker du at sælge noget fra din modeljernbane? Har du spørgsmål angående en modeljernbaneforhandler? Stil dit spøgrsmål her. Vi tillader også indlæg fra forretninger, der ønsker at gøre opmærksom på et godt tilbud.
Forumregler
Forretninger må gerne lægge indlæg ind med tilbud, men forsøg at begræns det til en fornuftig frekvens. F.eks. et nyhedsbrev engang i måneden.
Besvar
Søren
Lokomotivfører
Indlæg: 4673
Tilmeldt: 30 jul 2011, 08:36
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Flex
Geografisk sted: Malling
Kontakt:

PIKO stopper produktionen af SmartControl

Indlæg af Søren »

Så blev det officielt, det vi har forventet i længere tid: PIKO stopper produktionen af SmartControl. Endelig, fristes jeg til at sige.

På PIKOs hjemmeside står produktet nu til at udgå:

piko smartcontrol.png

Det er længe ventet, og det er det rigtige at gøre. Det er et håbløst produkt, der er stærkt belastet af at være en billig Android hardware, produceret af ESU, som har valgt ikke at opdatere løsningen. Dermed er brugeren også udsat i forhold til sikkerhedsproblemer osv., som er kendetegnet ved ældre versioner af stort set alt software, der ikke holdes opdateret.

Det var smart på papiret, men i praksis har det vist sig ikke at fungere. Jeg hilser beslutningen velkommen.

PIKO digitale tilbud begrænser sig nu til SmartControl Light, der er en Uhlenbrock Daisy II i forklædning, og med enkelte begrænsninger. Det er dog ikke en negativ ting, for SmartControl Light er faktisk rigtig smart.

Boksen kan f.eks. benyttes som booster, hvis man f.eks. har to. Dermed er der muligheder for at få mere ud af sin investering, hvis man f.eks. vælger at købe et startsæt for at få toget deri. Du får en ekstra booster med i købet. Det er meget lækkert.

Om man så kan lide designet af håndkontrollen er en smagssag. Den ser sådan her ud:

piko_smartcontrol_light_daisyII.jpg

SmartControl Light, på samme måde som Daisy II, er en løsning der gradvist kan udbygges i takt med at man selv får nye ideer. Derved er den god til startsæt, men også til større anlæg, da den forstår LocoNet og kan drage nytte af de muligheder. Dermed kan man opnå computerstyring (med tilkøb af en Uhlenbrock komponent), Railcom feedback osv.

SmartControl Light kan huske op til 16 togveje, som man kan lægge ind i håndkontrollen. Centralen kan også agere vendesløjfemodul.

Jf. Uhlenbrock er de eneste forskelle at:

  • SmartControl Light har et andet design på håndkontrollen
  • SmartControl Light har ikke lys i tastaturet på håndkontrollen (det har Daisy II)
  • SmartControl Light håndkontrollen kan ikke opgraderes til radiostyring.

Ellers er de to systemer identiske. Uhlenbrocks manual er mere omfattende en PIKOs, så du kan kigge der, hvis du ønsker at grave dybere i de mange muligheder den giver.

Eneste ulempe, set fra min stol, er at vi aldrig ved hvilken vej PIKO tager med deres digitale løsninger. De skifter ret tit leverandør, så hvad der er tilgængeligt i år, er måske noget andet næste år. Det skal du have for øje, hvis du vælger at kigge på løsningerne. Du kan dog altid forlade dig på Uhlenbrock produkterne, hvis det skulle ske, at PIKO vælger en ny vej.

Med venlig hilsen
Søren

2-skinne med CS3 Plus, tysk forbillede IV, V og VI | https://railway.zone/


Besvar