Bremseskinne med Trix C-spor og ABC

Her kan du debattere og stille spørgsmål til alt om elektronik og digitaldrift på modeljernbanen. Skal du have hjælp til en dekoder eller driller signalet? Stil dit spørsmål her.
Besvar
Søren
Lokomotivfører
Indlæg: 5236
Tilmeldt: 30 jul 2011, 08:36
Digital: Ja
Scale: H0 - 2-rail
Skinnesystem: Flex
Geografisk sted: Malling
Kontakt:

Bremseskinne med Trix C-spor og ABC

Indlæg af Søren »

Her er et tip til dig som kører med midlertidige anlæg, Trix C-spor og ABC (bremsesystem).

Jeg har bygget en bremseskinne (eller bremsespor høhø) som kan indsættes hvor jeg ønsker at toget skal standse efter behov. Sporet er i princippet en 62188 (24188) med et indbygget ABC bremsmodul.

P_20230810_162625.jpg

Sporet kan tilsluttes en m84 dekoder og dermed styres digitalt.

Som du kan se på billedet har sporet to ledninger. Ledningen med det røde stik tilsluttes den røde udgang på m84 dekoderen, og ledningen med det grønne stik tilsluttes den grønne udgang. Den midterste udgang på din m84 tilsluttes banestrømmen.

Når den røde udgang er tændt vil toget standse, når den grønne er tændt vil toget køre.

P_20230810_162601.jpg

Da det er styret af ABC bremsemodulet i sporet, så vil toget standse pænt når det rammer skinnen. Du isolerer banestrømmen i hver ende af skinnen, så toget får banestrømmen gennem m84 dekoderen og dermed bremsemodulet. Hvis du ønsker det, kan du tilslutte yderligere skinner og forlænge isoleringen, så toget har mere plads at bremse på.

Det eneste du skal gøre er at tilslutte skinnen. Ingen sikkerhedszoner eller andre udfordringer.

Du kan sætte din ABC dekoder op til at bremse i henholdsvis den ene eller anden retning. Hvis du ønsker at toget skal bremse i modsatte retning, så skal du blot forbinde stelforbindelsen i stedet for banestrømmen til m84-dekoderen og vende skinne 180 grader.

P_20230810_162639.jpg

Skinnen fungerer fremragende og kan også kombineres med et signal.

Med ABC vil toget kun bremse i køreretningen. Du kan trække tilbage fra et rødt signal og køre modsat et rødt signal. Hvis du skal passere det røde signal, kan du trykke på rangerfunktionen på lokomotivet og toget vil tillade at passere bremsesektionen, selvom den er tændt.

Tippet er hermed givet videre!

Med venlig hilsen
Søren

2-skinne med CS3 Plus, tysk forbillede IV, V og VI | https://railway.zone/

Besvar